10 Идеи за бебешки снимки

Първата годинка на бебето минава като за 60 секунди. Докато посвикнеш с новороденото бебче вкъщи, кърмене, колики, зъбки е станало време за захранване, лазене, прохождане и хоп – оргазнизация на първия рожден ден! НО! Да започнем бавно и от начало. Знаете ли, че човешкото бебе от всички други видове бозайници и животни се ражда на този свят – най-неподготвено за живот? То не може да просъществува ако няма грижите на мама и тати около него цели 12 месеца. Това е периода, в който най-бързо се развиват и да си го кажем както си е – това си е времето, в което се очовечва. Родителите са толкова заети с какво ли не през първата годинка, че вперели очи в новороденото всяка минута, забравят откъде са започнали и как е изглеждало то от началото. Ето тук идваме на помощ ние от – Бебешки стикери за всеки месец. Бебето навършва 1 месец, слагаш една лепенка/стикер на дрешката – снимаш го и готово. Разбира се има и много други по-интересни начини за снимки, които искаме днес да ви ги представим, но те изиксват малко повече време, нерви, средства и може би няколко опита в различни дни. Все пак бебето не разбира защо майка му (най-често е тя) се прави на маймуна, докато е време или за спане или за ядене, или колики мъчат коремчето и т.н. Разбирате за какво говорим. По-скоро майките разбират. Докато си бременна с първото бебче в главата прехвърчат розови мечти на прекрасни моменти с мама и бебе на ръце и всичко е прекрасно като от рекламите за бебешки неща. Реалността е малко по-различна.С ръка на сърцето твърдим, че стикерите ни за отброяване на всеки месец на бебчето са най-лесния и достъпен начин за сладурски снимки. Ама наистина най-безболезнени за нервната система на майката. Решихме, че това е добър продукт, който заслужава да бъде изписан на български език с прекрасната ни азбука!

Идея номер 1 за снимки е разбира се с нашите Бебешки стикери за всеки месец. Любимият ни модел е този с шевиците. Много чужденци ни попитаха специално за този модел, затова го предлагаме и на английски език! Вижте всички останали модели ТУК! Отлепваш, залепваш, снимаш и ГОТОВО! На първия рожден ден правиш едно канапче с всички снимки и гостите не могат да спрат да им се радват! Лесно и забавно.

Идея номер 2 е с нашите Дървени табелки. Дървените цифри или дървените кръгчета за снимки имат огромното предимство, че стават и за бременни. Може да сравните вълнуващите 9 месеца отвътре и вън как изглеждат. Най-хубавото им качество е, че са за многократна употреба. Може да се препредават, препродават, преизползват – просто страхотно! Природосъобразни, изцяло от дърво, създадени с много любов. Еко, био, веган, без ГМО – 10 точки отвсякъде.

Идея номер 3 с Папийонки. Това е опция само за малки господинчовци, но спокойно идея номер 4 е само за госпожици. Малките джентълмени родени да владеят женските сърца от рано ще им подхождат най-много снимки с официално облекло всеки месец, а именно с папийонки. Все пак всеки месец е малък празник, трябва да се облечени подобаващо. Една добра идея е да използвате едноцветно боди или тениска, за да бъде стикерчето – акцента, а не например Мики Маус или Мечо Пух на преден план. 

Идея номер 4 – Цифри от цветя. Ако бебето е момиченце и майката много обича цветя – това е един много добър вариант за снимки всеки месец, С цветя се изписва цифрата на месеца и щрак – Марийке на портрет. Снимките задължително трябва да се снимат от отгоре в цял ръст бебето, което ще уголемяват и цифрата, и цветята всеки месец. Т.е. подгответе се за повече цветя и по-голям разход към двуцифрените числа накрая.


Идея номер 5 – С пица. Трябват ви 3 неща. 1. Бебе. 2. Една и съща дрешка в различни размери (бяло боди – върши чудесна работа винаги). 3. Пица. Пробвали сме го този вариант и не всеки път вие сте по-интересна от кутията ухаеща на нещо вкусно и ново. Дрешката да се опази без домати по нея, понякога е най-трудното предизвикателство. Снимката се снима задъжително на стол от отгоре!

Идея номер 6 – Стол и дъска за писане. Ако имате място у дома, което е по-голо, имаме предвид – нямате кой знае колко мебели и детайли като цветя със саксии, обувки, дрехи, закачалки, рафтчета и т.н. това ще е идеалното място да сложите един стол и да закачите дъска или нещо за писане над него. Разбира се трябва да помислите и за обезопасвянето му след няколко месеца – как да не падне бебето от там, като започне да шава. Та сюжета е лесен – мястото и предметите се повтарят всеки месец. Най-добрия вариант е да имате помощник, но ако това е таткото, който след 5 минути ще се умори, по-добре от началото на месеците започнете с по-лесен вариант, за да не останете с недовършена фотосесия докрая на дванадесетте месеца. 


Идея номер 7 – Декорация в кръг на пода според сезона. Нареждат се в кръг или друга форма, цветята според сезона и фотосесията започва. Около Коледа може да са борови клонки или снежинки, а февруари – сърчица. При неуспешни първи 10 кадъра и 10 пренареждания на украсата, може и да се задоволите на снимка, която горе долу гледа в посока към вас. А ако имате и усмиква – Това си е джакпот. 

Идея номер 8 – В ръцете на мама. Тази поза изглежда много лесна и забавна. Трябва ви само добър фотограф, който да разсмива и впечетлява бебето. Татко – клоун би свършил чудесна работа. Майката е добре да е с еднакъв цвят дреха и първата снимка започва още от бремнността. Единствения недостатък е, че не се вижда от средните месеци, от кой месец е точно снимката, ама важното е, че резултата е впечатляващ. 

Идея номер 9 – Плодове, зеленчуци, подръчни материали и снимка от отгоре! Номера на месеца се изписва с каквото се сетите. Много майки използват и памперси (мръсни или чисти), листа, лимони, гримове, но най-важното в тази поза е да сложите бебето на леглото или пода, вие да се качите на стол и да го снимате отгоре, а не от вашата гледна точка, когато сте изправен до леглото. Цифрата се чете от отгоре правилно и цялата картинка изглежда завършена, когато снимате над бебето. Ако се приготвяте 30 минути за фотосесията и вече ще стане скоро за кърмене, по-добре направете нещо правилно от самото начало, отколкото да се мъчите и след това да не го завършите, защото резултата не ви харесва. Идея номер 10 – Със светещо табло за надписи. Има ги вече почти във всяко магазинче за левче. Слагат се батерии и таблото служи за всякакви надписи и бележки, които може да си разменяте с любимия човек. Докато бебето се научи да чете, на него ще му влезне в употреба всеки месец за изписване на номерата на колко месеца е вече. Само надписъта малко кофти изглежда на снимката, че не е на кирилица.

Искате ли да получавате новини и промоции от нас?

Запишете за нашия бюлетин

Сподели тази статия със своите приятели